Om os

MARATHONGRUPPEN


POWERED BY VIBORG ATLETIK & MOTION

MARATHONGRUPPEN er stiftet den 1. oktober 2008 af en gruppe løbere i Viborg Atletik og Motion (VAM).


Gruppen er selvorganiserende hvad angår træning og øvrige aktiviteter. Der kræves ikke særligt kontingent, blot medlemskab af VAM.


Vi er et socialt fællesskab for løbere, der enten ønsker at træne sig op til at løbe maraton eller bevare og forbedre formen frem mod det næste. Træningen målrettes maratonløb forår og efterår. Derudover deltager vi tit i småløb rundt omkring og deltager selvfølgelig i løbeaktiviteterne i Viborg. Gruppen består at både eliteløbere og motionister, og det er også hensigten.


Ved nytårstide drøftes de individuelle målsætninger for året. Det viser sig ofte, at flere ønsker at deltage i de samme større maratonløb i Danmark eller Europa, og en gang imellem længere ude i verden.


Den målrettede træning giver gruppen et godt fællesskab, mange sjove oplevelser og god støtte til at få kontinuitet og disciplin ind i træningen.


Der er fast træning flere gange om ugen og træningsturene foregår i Viborg og omegn (se vores træningskalender lidt længere nede) og er af forskellig længde. Gruppen har ingen formaliseret træner, men der er masser af løbeerfaring i gruppen, og den deler vi med hinanden. Mange har udviklet deres løb og flyttet de personlige rekorder (PR) markant ved at komme med i gruppen.


I MARATHONGRUPPEN er vi seriøse med træningen, samtidig med at vi insisterer på at have det sjovt med hinanden. Der er smil og grin ved hver træning!


I øjeblikket løber de fleste af gruppens medlemmer mellem 4.50 - 5.30 pr. km, og flest mellem 5.00 – 5.30 pr. km. Vi vil gerne byde nye medlemmer velkommen, og også løbere, der løber 5.45 – 6.00 pr. minut. Mange medlemmer fører personlig træningsdagbog og 35-60 km, enkelte derover, pr. uge er typisk for omfanget.


På træningsturene er princippet, at de hurtigere løbere på fastlagte ”stoppesteder”, (ca. hver 5. km) løber tilbage og samler de bageste løbere op. Afhængig af fremmødte og overskud er der altid én eller flere opsamlere. Ofte dannes der naturligt flere tempogrupper, så der er nogen man kan løbe i en mindre gruppe med, men ikke altid. Det afhænger af antallet til træning. Man må som en hurtig løber være indstillet på at skulle løbe ekstra kilometre, fordi der skal samles op, ligesom de langsommere løbende må acceptere at være bagest og skulle samles op.


Har du spørgsmål til MARATHONGRUPPEN, er du velkommen til at kontakte os.